19 Kasım 2009 Perşembe

85 yaşında bilgisayar kursuna yazıldı


Teknoloji merakı yüzünden 85 yaşında bilgisayar kursuna yazıldı


Teknolojinin imkânlarından faydalanmak isteyen 85 yaşındaki Orhan Ergün bilgisayar kursuna yazıldı.

Antalya'nın Alanya ilçesi Konaklı beldesinde yaşayan Orhan Ergün, çocuklarının ve torunlarının bilgisayara olan ilgisinden etkilenerek bilgisayar eğitimi almaya karar verdi.

Recep Karaca Çok Programlı Lisesi'nde kurs açıldığını duyan Ergün, çocuklarının da desteğiyle kursa yazıldı. Türk Hava Yolları'ndan (THY) emekli Ergün, şimdi ileri düzeyde bilgisayar eğitimi alıyor. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Ergün, gözlerinde sorun olduğu için klavyedeki harfleri ve yazıları yanında getirdiği mercekle okuyor.

Kursun maskotu haline gelen Orhan Ergün, öğretilenleri çabuk kavrayarak uygulamaya büyük önem veriyor. Başarısı ve çabasıyla gençlere örnek olan Ergün, 10 parmak klavye kullanmayı da öğrenmek istiyor. Kurs sonunda Ergün, bilgisayar kullanım sertifikası alacak.

Öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığını vurgulayan Orhan Ergün, teknolojinin her türlü imkânından yararlanmak için kursa yazıldığını söyledi.

Kursa yazılma kararı aldığında çevresindekilerden olumsuz tepkiler aldığını aktaran Ergün, azim ve gayretin her şeyin üstesinden geleceğine işaret etti.

Kursa katılan gençlerin kendisine çok yardımcı olduğunu anlatan Ergün, ilk günlerde klavyedeki harf ve sayıları bulmakta güçlük çektiğini belirtti.

"KAHVEHANEDE VAKTİMİ ÖLDÜRECEĞİME GENEL KÜLTÜRÜMÜ GELİŞTİRECEĞİM"

"Kahvehanede oyun oynayarak vaktimi öldüreceğime bilgisayarda sörf yaparak genel kültürümü geliştirmek istiyorum." diyen Ergün, yaşlı insanların çoğunun gününü ya evde oturarak televizyon önünde ya da kahvehane köşelerinde oyun oynayarak geçirdiğini anlattı.

Bilgisayar kullanımını tam olarak öğrendiği takdirde dizüstü bilgisayar alarak anılarını belge haline getireceğini ifade eden Ergün, öldüğünde belgenin torunları ve yakınlarına hatıra kalacağına işaret etti.

Eskiden bir ödevi yapmak ya da bir bilgiye ulaşmak için öğrencilerin kütüphane kütüphane dolaştığını kaydeden Ergün, "Şimdi gençler çok şanslı. Öğretmenleri tarafından öğrencilere verilen ödevlere internette hemen ulaşılabiliyor. İnternetin bu nimetlerinden ben de yararlanmak istiyorum. Bu nedenle kursa yazıldım." dedi.

Recep Karaca Çok Programlı Lisesi Müdürü Abdurrahman Yıldırım da 85 yaşında olmasına rağmen Orhan Ergün'ün kurstaki başarısının kendilerini şaşırttığını söyledi.

Ergün'ün çok marifetli ve anlama yeteneği güçlü olduğunu kaydeden Yıldırım, gençler kadar başarılı olduğunu vurguladı.

Evde günlerini öldüren yaşlı insanlara Ergün'ün örnek olduğunu aktaran Yıldırım, bilgisayara merakı olan yaşlıları kursa davet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Lida