3 Kasım 2009 Salı

Bilim Adamlarını Endişelendiren Vaka

Almanya’da domuz gribinden ölen son hastanın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde Rhein-Sieg bölgesinden olduğu açıklandı. Bonn Üniversite Kliniği yetkilileri, 48 yaşındaki kadında hastalığın belirtilerine rastlanmadığını açıkladı. Yetkililer kadının virüsü nereden kaptığının da bilinmediğini belirtti.
Augsburg’dan da ölüm haberi geldi
Bu arada Almanya’nın güneyindeki Augsburg kentinde bir kişinin daha domuz gribinden öldüğü iddia edildi. Gazetelerde yer alan bu iddia yetkililerce doğrulanmadı. Augburger Allgemeine gazetesine demeç veren klinik sözcüsü, ölüm haberini doğruladı ancak hastanın domuz gribinden ölüp ölmediği konusunda açıklama yapmadı. 16 yaşındaki gencin bedensel engelli olduğu kaydedildi. Robert Koch Enstitüsü, hastalıktan son günlerde iki kişinin yaşamını yitirdiğini, böylece domuz gribinden ölenlerin toplam sayısının beşe yükseldiğini ifade etti.
Bonn’daki hastanın yanı sıra dün Saar eyaletinde de beş yaşında bir çocuk hayatını yitirdi. Kohlhof Çocuk Kliniği’nde tedavi gören çocuğa domuz gribi teşhisinin konulduğu ancak ölüm sebebinin zatürre olduğu belirtildi.
Grip daha da yayılacak
Bonn’daki Üniversite Kliniği’nin yetkilisi Martin Exner Almanya’ya domuz gribinin önümüzdeki günlerde daha da yayılacağı uyarısında bulundu. Exner havaların soğumasıyla hastaların sayısının artacağını belirtti. Robert Koch Enstitüsü ise vatandaşlara domuz gribi aşısı olma çağrısında bulundu. Enstitü yetkilileri, hastalığın hızla yayılabileceğini kaydederek, vatandaşlardan temizlik kurallarına mutlaka dikkat etmesini ve aşı olmasını istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Lida