19 Kasım 2009 Perşembe

İnternet 2020

İnternet 2020

İstanbul’da Google rüzgarı...

Google tarafından düzenlenen İnternet 2020 : Değişen Dünya başlıklı konferansı 18 kasım Salı günü Swissotel'de gerçekleştirildi.Yoğun bir katılımın olduğu konferansa Google'dan birçok üst düzey yönetici de katılarak Türkiye'ye verdikleri önemi gösterdiler.

İletişim için internet yetiyor

Moderatörlüğünü Google Türkiye Ülke müdürü Bülent Hiçsönmez'in yaptığı konferansta ilk sunumu Google Gelişmekte olan Pazarlar Direktörü Mohammad Gawdat yaptı. Gawdat internet dünyasında her geçen saniye yeni bir blogun yayınlandığını söylerken internet üzerinden kurulan sosyal ilişkiler konusunda ilginç istatistikleri paylaştı. 4 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırma sonucuna göre internet kullanıcısı bir kişi, internet üzerinden iletişim kurduğu her 3 kişiden 2'si ile gerçek hayatta görüşmüyor. Her geçen gün büyüyen sosyal medyanın, her yaş grubundan insanları barındırdığını vurgulayan Gawdat, üyelerinin çoğunluğunu 5 ila 10 yaşları arasındaki çocukların oluşturduğu Poptropica internet sitesinin 75 milyon üye sayısını olduğunu açıkladı.

Tüketici aradığını tüketiyor

Google Baş Ekonomisti Hal Varian ise yaptığı konuşmada Google'da yapılan aramalar ve tüketici tercihleri arasındaki paralelliği istatistik veriler ile açıkladı. Varian Google Trends servisinin sunduğu bilgilerin ekonomik açıdan çok değerli olduğunu vurguladı.

Gelişmiş Arama Özellikleri Gül'dürdü

Google Ürün Geliştirme Direktörü Tom Stocky yaptığı konuşmada yeni arama servisi Wonder Wheel'in 2 gün önce Türkçe olarak hizmete girdiğini belirtti. Bu serviste arama yaptığınız kelimenin yanında en çok arananlar benzer kelimeler, deyimler ve tarih seçme imkanı sunuyor. Beta aşamasındaki Google Squared ürünü ise görsel arama sonucu gelen fotoğrafın kim tarafından, nerede ve ne zaman çekildiğini bilgisini sunuyor. Yine Beta aşamasındaki sesli aramayı uygulamalı olarak anlatan Stocky izleyicilerden büyük alkış aldı. Görsel arama özelliğinin gelişmiş özelliklerinden bahseden Stocky, görsel arama kutucuğuna gül yazıp yaptığı aramada ekrana gelen gül resimlerini gelişmiş arama özelliklerinden arama türünü yüz yapmasıyla ekranda Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün resimlerinin çıkması salonda gülüşmelerin yaşandığı dakikalar oldu.

İnternetin Duygusal Gücü

Anlık mesajlaşma programı ICQ nun mucidi Yossi Vardi yaptığı konuşmada internetin duygusal bağlar üzerindeki etkisinden bahsetti. Bir döneme damgasını vuran ve sosyal ağların gelişiminde temel taşlardan birisi olan ICQ artık çok fazla ilgi görmese de Yossi'nin yaptığı konuşma internetin geleceğine dair ipuçları içeriyordu. Dünyanın en önemli internet ölçümleme firmalarından birisi olan comscore'un başkan yardımcısı Jack Flanagan ise yaptığı konuşmada Türkiye'de ki ve dünyadaki internet kullanımı ile ilgili istatistikleri izleyicilerle paylaştı. Konuşmaların ardından son bölümde Bülent Hiçsönmez moderatörlüğünde, Yiğit Şardan, Emre Kurttepeli, Levent Erden in katıldığı bir panel yapıldı.

+18 Kasım 2009 Çarşamba, 20:21

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Lida