19 Kasım 2009 Perşembe

MS bıraktı, Google kaptı!

Microsoft çıkarttı, 90 dakida sonra Google aradı.

Microsoft'un önemli ismi, sadece 90 dakika içinde nasıl Google'a geçti; ilk itirafı ne oldu?

Microsoft'un gerçekleşen son işten çıkartma dalgasında işinden olan 800 çalışandan birisi de Don Dodge olmuştu. Microsoft'un iş geliştirme bölümü direktörü olan Don Dodge, nice yeni girişimin arkasında yer almış, tecrübeli bir isim.

Bu girişimler arasında AltaVista, Napster, Ray Ozzie'nin Groove Networks'ü yer alıyor. Microsoft dışındaki geliştiriciler ve yeni iş kuranlar için çok önemli bir isimdi. Şirketten ayrılışı bir şikayet yağmuruyla karşılandı. İşten çıkartıldıktan sadece 90 dk. Sonra Google mühendislik bölümü başkan yardımcısı; ve yine eski bir Microsoft çalışanı olan Vic Gundotra'dan iş için telefonla arandı.

Geçtiğimiz hafta Google'daki iş teklifini kabul eden Dodge, yine benzer bir iş yapıyor. Gundotra'nın kendisini bu kadar çabuk aramasıyla ilgili de şunları söylüyor "Hızlı ve kararlı hareket gerçekten ferahlatıcıydı. Microsoft'taki yavaş, gizlilikle örtülü bürokrasiyle zıttı. Bu hız ve kararlılık işe iyi insanlar almakta, büyük ürünler ortaya koymakta ve müşterilere hizmet etmekte de kendisini gösteriyor."

IE'den Chrome'a, Office'den Google Docs'a

Ayrıldığı Microsoft için de iyi şeyler söyleyen Dodge "Microsoft'taki bütün iyi insanlara teşekkürler. 4 yıl, 11 ay ve 20 günün her bir gününden keyif aldım. Şey, aslında son birkaç gün haricinde, onlar pek de keyifli değildi. Umarım Microsoft'u daha ulaşılabilir kılmakta ve yeni girişimlerin dostça karşılanmasında, Microsoft ile çalışmanın daha kolay hale getirilmesinde ufak da olsa bir katkım olmuştur. Microsoft bugün katıldığım 5 yıl önceki şirketten daha farklı daha iyi bir şirket" diyor.

Google'daki işi için pek çok hazırlık yapan Dodge Outlook'u bırakıp Gmail'a, Microsoft Office'i bırakıp Google Docs'a, Windows Mobile'ı bırakıp Android'e ve Internet Explorer'ı bırakıp Chrome'a geçti. "Hey 2009 Kasım'ında değil miyiz? Neden Word 2007? Google Docs'un ve internet tabanlı ürünlerin avantajı arada bir geçiş yaşamadan düzenli olarak geliştirilmeleri. Hep güncel teknolojiyi kullanmak, 2007 sürümünü değil" diyor.

En komik itiraflarından birisi iPhone ile ilgili "Tamam, artık Microsoft'ta çalışmıyorum ve itiraf edebilirim: iPhone'a imreniyorum. Kendi Windows Mobile akıllı telefonum onunla boy ölçüşemiyordu."

+18 Kasım 2009 Çarşamba, 19:41

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Lida