19 Kasım 2009 Perşembe

Teknoloji onlardan sorulacak


Bilişimde yükseliyor, yazılım ithal ediyorlar. Çok kutuplu dünyada yazılım Hindistan'dan sorulur.


Çin'in bir gün bir numaralı teknoloji devi olacağını mı sanıyorsunuz? Aslında Çin'den büyüğü de var.

Büyük atılımların ardından, yakın gelecekte Çin'in Dünya teknoloji lideri olacağını düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Ancak işin görünmeyen kısmında çok daha farklı bir ülke; Hindistan yer alıyor. Gidişata bakılırsa, Hindistan çok yakında Çin'den bekleneni kendisi gerçekleştirecek.

Hindistan teknoloji hizmetlerinde dünya liderliğine yükseliyor. Zayıf dolar Amerikan Ekonomisini sarsarken, Forbes'in CEO'su kendisine Amerikan hükümetinin acil önlem planı üzerine sorulan soruya karşılık olarak şu açıklamayı yaptı: "Çökmenin eşiğinde olan finans sitemini ayakta tutmak için acil para pompalandı. Ancak krizin aciliyetini bittiğinde bunun farkına varabilmek gerekiyor"

Oyunculuğu bırakıp liderliğe gidiyorlar...

"Amerikan hükümeti bu yıl ekonomik iyileşmeyi yavaşlatan hatalar yaptı. Vergiler düşürülmedi, dolar istikrar kazanmadı ve bu yüzden yatırımlar zarar gördü. Küçük işletmelere para akışı zarar gördü." Öte yandan Hindistan'ın oldukça başarılı olduğunu ve Hindistan ekonomisinin beklenen yüzde 6 yerine 2008-2009'da yüzde 6.7 yükseldiğini belirtti.

Forbes CEO'suna göre Hindistan 1991'de başladığı liberalleşme hareketine devam etmeli, vergileri daha da basitleştirerek yurt dışı yatırımın akışını arttırmalı. Bununla da kalmayarak alt yapısını geliştirmeli. Böylece Hindistan teknoloji hizmetlerinde dünya oyunculuğundan dünya liderliğine yükselebilir.

Örnek gösterdiği kuruluşlar arasında Tata Consultancy Services isimli yazılım ithalatçısı da yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Lida